фото: , УикипедияКристофър Сидни Кокерел патентова невероятното транспортно средство. В началото

...
фото: , УикипедияКристофър Сидни Кокерел патентова невероятното транспортно средство. В началото
Коментари Харесай

На днешната дата в историята: Патентован е кораб на въздушна възглавница

фото: , Уикипедия

Кристофър Сидни Кокерел патентова невероятното транспортно средство. В началото то е трябвало да се движи единствено по вода, само че по-късно опциите му са разширени.

Изобретението се смята за едно от най-успешните през 20 в. До 1935 година Кокерел работи към радиокомпания за изследвания, а след това продължава в информационната компания „ Маркони ”. Докато работи за телеграфната компания, Кокерел патентова 36 свои изобретения.

 се отлепва от земята за пръв път на 11 юни 1959 година, а прави своето фамозно сполучливото прекосяване на Ламанша от Кале до Дувър за по-малко от два часа на 25 юли 1959 година в чест на 50-та годишнина от полета на Луи Блерио. Капитан на екипажа е Питър Ламб, Джон Чаплин е навигатор, а изобретателят Кокерел е борден инженер.

През 1961 година на съда е конфигурирана пола, която усилва дебелината на въздушната възглавница, а на идната година на кърмата е инсталиран спомагателен реактивен мотор и скоростта се усилва от 35 на 50 възела (90 км/ч).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР